Logo website

Krielkippen

Home Faq

Vorwerk kriel

Laatste aanpassing: gisteren
Vorwerk kip

Gewicht: Haan: 0,9 Kg ** Hen 0,7

Herkomst: Duitsland

Vriendelijk, rustige sierkip. Vliegen zelden op. Grijze poten.

Enkel in unieke kleur beschikbaar: vorwerkkleur

Aantal eieren per jaar: 140

Ringmaat: Haan: 13 mm - Hen 11 mm

Gewicht ei: 35 gr

Broedsheid: zelden

Broedsheid

Broedsheid bij kippen is bij sommige rassen al meer voorkomend dan bij andere. Bij vorwerk komt dit zelden voor al zijn er natuurlijk uitzonderingen.

Indien u wel wenst dat een kloek haar eieren zal uitbroeden schreef ik steeds met potlood enkele tekens op de eieren. Zo kon ik bij controle van het nest de eieren die door andere kippen later in het nest gelegt waren terug verwijderen. Het is namelijk de bedoeling om de eitjes rond dezelfde periode te laten uitkomen.


Haan - hen

Het verschil tussen haan en hen bij vorwerk krielen is verbazend snel te zien. Onderstaande foto genomen op de leeftijd van 4 weken en al duidelijk zichtbaar.

Vorwerk 4 weken oud geslacht reeds zichtbaar

Onder: haantje 45 dagen oud.

Vorwerk haan 45 dagen

Onder: hennetje 45 dagen oud.

Vorwerk haan 45 dagen

Verspreiding

Vorwerk kippen zijn over het algemeen goed te vinden in vlaanderen. Krielkippen Vorwerk daarentegen zijn minder verspreid. Onterecht naar mijn mening gezien deze miniversies ook leuk zijn in de tuin.

Contact

Als hobby liefhebber geef ik u graag via deze weg inzicht hoe ik tewerk ga bij het verzorgen en opfokken van krielkippen in de rassen Vorwerk en Wyandotte zilver/zwart gezoomd. Heeft u nog vragen? contacteer mij vrijblijvend.Met dank aan:Uw bericht op deze website?


Uw bericht op deze website? Vraag gerust naar de gunstige voorwaarden!


Uw bericht op deze website? Vraag gerust naar de gunstige voorwaarden!


Broedservice

broed Service

Wenst u zelf graag een klein aantal kuikens van uw eigen kippen, maar heeft u geen broedmachine. Contacteer mij om de mogelijkheid te bekijken of er plaats is in mijn broedmachines.

Gans het jaar mogelijk.

© 2009-2020 - Guido De Backer