Logo website

Krielkippen

Home Faq

Hoeveelheid licht en het effect op de ei leg.Hennen beginnen meestal te leggen tussen de leeftijd van 5 maanden en 8 maanden. Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende faktoren zoals daglengte, ras, tijdstip in het jaar, leeftijd. Zo hebben de meeste kippenrassen een legstop in de winterperiode omdat een kip normaal een (dag)licht cyclus heeft vanaf 13 uur per dag.


In de onderstaande tabel is goed te zien dat in de gekleurde periode de meeste eieren zullen gelegt worden, al zal de eileg al stillaan starten in februari-maart en zal doorgaan tot november-december


Tabel daglicht

Contact

Als hobby liefhebber geef ik u graag via deze weg inzicht hoe ik tewerk ga bij het verzorgen en opfokken van krielkippen in de rassen Vorwerk en Wyandotte zilver/zwart gezoomd. Heeft u nog vragen? contacteer mij vrijblijvend.Met dank aan:Uw bericht op deze website?


Uw bericht op deze website? Vraag gerust naar de gunstige voorwaarden!


Uw bericht op deze website? Vraag gerust naar de gunstige voorwaarden!


Broedservice

broed Service

Wenst u zelf graag een klein aantal kuikens van uw eigen kippen, maar heeft u geen broedmachine. Contacteer mij om de mogelijkheid te bekijken of er plaats is in mijn broedmachines.

Gans het jaar mogelijk.

© 2009-2020 - Guido De Backer